Modelovací hmota (falešný marcipán)

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      lžíce voda
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce med
    • 150
      g sušené mléko
    • mandlové aroma
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Všechny suroviny smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Podle potřeby případně přidejte vodu.
  • Marcipán po zpracování ztuhne vždycky. Pokud dělám marcipán na potah, do lednice ho nedávám vůbec, rovnou potahuji. Když jej dělám dopředu, zabalím ho a dám do lednice. Před použitím jej pak zahřeji v mikrovlnce a znovu propracuji. Dělám z něj kytičky, figurky apod.
  • Čím můžou vzniknout bublinky na marcipánové hmotě, kterou potahuji dort:
  • 1. vyválení hmoty moc natenko – na potah se vyvaluje tak na 3–5 mm
  • 2. málo podmazáno krémem – povrch pod marcipánem musí být co nejvíce zahlazený a zachlazený
  • 3. málo přitlačené k povrchu a ty bubliny jsou nevyhnané – já na to mám žehličku na marcipán, ale docela dobře to jde vyhladit i hladkou skleničkou. Dokonce jsem to kdysi dělala i krabičkou od čaje. Chce to jenom po položení plátu marcipánu na povrch dortu jej párkrát přejet něčím hladkým, aby se bubliny vytlačily.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: