3.5
Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak… více o Modelovací hmota - falešný marcipán
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a… více o Falešná marcipánová hmota
Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Moučka je prosátá, tresti jen pár kapek dle chuti, barva dle potřeby. více o Marcipán
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní… více o Tiramisu s čokoládou
Mouku smícháme s kořením a můžeme přidat špetku pálivé mleté papriky. V této směsi obalíme kuřecí prsa - můžeme je… více o Sýrová prsíčka
Maso očistíme, osolíme, opepříme, marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem. Omytou zeleninu … více o Marinovaná vepřová panenka po katalánsku
Cukr zalijte 30ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče a vařte asi 15 minut. … více o Švestkové chutney
Formu na dort (24 - 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme… více o Barevný pudinkový dort
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce… více o „Vepřovka“ z papiňáku
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou. Podáváme s celozrnným pečivem (60g) více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Ve velké míse (nebo kuchyňském robotu), šleháme dohromady máslo v pokojové teplotě (velmi důležité!), cukr a vanilku… více o Americký krém frosting na dort nebo muffiny
Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky.… více o Krémeš od neterky
Všechno sypké smíchám v míse pak přidám všechno tekuté. Naliju na vymaštěný a vysypaný plech. Peču na horký vzduch 170… více o Výborný perník
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře… více o Boloňské špagety podle Evy
Vepřovou panenku nakrájíme na plátečky, jemně naklepeme, osolíme. Z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. Dáme… více o Nejjednodušší panenka