
3.11
Maso pokrájíme na větší kousky. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme… více o Moravský vrabec
Do vývaru z masa dáme vařit nadrobno nakrájené brambory. Na jednu porci asi jedna veliká. Když jsou brambory měkké,… více o Flamendří česnečka
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného… více o Moravské flíčky
Zlatavá, křupavá a plná šťavnatého ovoce. To je galetka, rustikální koláč, který se právem… Celý článek
Přejedla se vám už krkovice nebo plátky kuřecího masa? Položte na rozpálený gril pro změnu… Celý článek
Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Maso prudce osmahneme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferonky, opražíme. Potom dáme kečup, lečo,… více o Ďábelské tousty
Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které… více o Výborné lívance z acidofilního mléka
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr - šleháme do tuha, přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečícím papíře… více o Kokosovo-karamelový zákusek
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře… více o Opečené toasty s mozzarellou
Dobře omyté rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé skelnice dáme 1 polévková lžíce cukru, 1/2… více o Zavařovaná rajčata
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou a v troubě upečeme po obou stranách dočervena.… více o Moravské kuře
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek… více o Rychlé fazolové lečo
Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Nabobtnalý hrách vaříme ve vodě, ve které byl namočen. Vaření… více o Hrachová kaše
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,… více o Karbanátky z ovesných vloček
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně… více o Honzíkovo kuřecí s medem
V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky dokud se co nejvíce tuku nezmění v olej. … více o Těstoviny amatriciana
1) suché složky smíchat v misce, přidat zbytek a ručně zpracovat měkké těsto (jako plastelína). 2) Těsto zabalit do… více o Perníčky hned měkké