Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na malá tenká kolečka. Paprikové lusky omyjeme a zbavené semínek je nakrájíme na podélné proužky. To vše společně s olivami dusíme zhruba 5 minut, zalijeme bílým vínem a octem. Z oregana pak otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a smícháme s cukrem, solí a olivovým olejem. Zeleninu promícháme s oreganovou zálivkou a dáme vychladnout do lednice cca na 1 hodinu.
S přípravou mozzarelly začneme tak, že si ji nakrájíme na několik dílů a obalíme plátkem slaniny. Závitky zpevníme párátky nebo kovovými tyčkami a dáme do chladu. Salát pak už jen zalijeme paprikovou směsí a závitky ze všech stran opečeme.
Na závěr posypeme strouhaným sýrem a lístky oregana.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové