
4.5
Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme hladkou hmotu. Čokoládu, tuk a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Připravíme si… více o Mražený Míša
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i… více o Mramorovaný korpus
150 g medu vyšleháme se změklou herou do pěny, po jednom zašleháme vejce, po částech mouku s práškem do pečiva a pak… více o Mramorové řezy s mákem
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do… více o Plněné kotlety na smetaně
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Umletý mák smícháme s cukrem, aby byl sladký. Vykynuté těsto rozdělíme na… více o Šátečky s mákem a švestkami
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme na jemno… více o Tousty à la Fomin
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program základní bochník. Na kostičky… více o Pivní chléb s klobásou
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a… více o Jablíčkové s vůní skořice
Brusinky, suché červené víno, sojovou omáčku, pomerančovou kůru i šťávu, špetku soli a pepře rozmixujeme v hladkou… více o Brusinková omáčka
zadělat mlékem tužší těsto, kousky vykrajovat lžící a dávat do vařící vody, po 5 min obrátit po dalších 5 minutách… více o Uhlířina od babičky Věry
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zprudka opečeme (maso nesolíme), po opečení maso osolíme, přidáme česnek a bazalku a… více o Noky s kuřecím masem a špenátem
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek… více o Zapečená cuketa s mletým masem
Zeleninu ostrouhat a nakrájet, maso také nakrájet. Dát do hrnce, vařit (ale nesolit). Maso vytáhnout, zbytek… více o Jemná zeleninová polévka
Vepřové řízky naklepeme, okořeníme česnekovou solí a obalíme v hladké mouce. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme,… více o Pivovarský řízek
Máslo rozetřeme s cukrem, přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Z těsta tvarujeme malé kuličky,… více o Máslové sušenky Shortbread