2
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i… více o Mramorovaný korpus
Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečicím… více o Koláč s tvarohem i pro ty, co tvaroh nemusí
Kakao s cukrem promícháme, tuk dáme rozehřát a pomalu přiléváme na kakao s cukrem. Vše třeme. Dobře utřené, ne příliš… více o Čokoláda
Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky… Celý článek
Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve… Celý článek
Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku… Celý článek
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V… více o Gratinované brambory s cibulí
Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům.… více o Buchta s rosolem
-Uvaříme vřetýnka. -V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání. … více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Mírně osolené rybí flé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně a vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Zebra se daji do varici vody spolu s bobkovym listem, novym korenim, peprem, soli a chilli paprickou. Behem vareni… více o Pečená žebra
Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
1. Do mléka dáme tuk se špetkou soli a přivedeme k varu. 2. Do vařícího mléka přisypeme mouku, sundáme s ohně,… více o Odpalované těsto (věnečky, banánky, měchurky)
Smícháme vč. kompotu s nálevem, nalijeme na plech a pečeme. Potřeme čokoládovou polevou. více o Buchta z dýňového kompotu
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými… více o Nepečený ostružinový dort
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo. Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu… více o Pomazánka s pažitkou a jablky
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem,… více o Houbová smaženice se sýrem
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,… více o Znamenitá bramborová polévka