
3.4
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme do pěny cukr se žloutky. K nim přidáme mouku, nastrouhanou čokoládu a… více o Čokoládový korpus
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Troubu zapněte na 180 stupňů a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte… více o Mramorovaný koláč – tvaroh a čokoláda
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto. Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní,… více o Bramborové taštičky
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,… více o Nezdravá snídaně po arabsku
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto (v robotu to je fofr ), které necháme tak půl hodiny v chladu odpočinout.Potom… více o Pracinky
Žloutky, cukr a máslo dobře utřeme, přidáme mléko, mouku, prdopeč a nakonec sníh. Půlku těsta vylijeme do vymazané a… více o Bábovka
Korpus: vejce, vanilkový a moučkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo a vše… více o Jahodový dort s myškami
Příprava: Z rozdrcených esíček, cukru, rumu, kakaa a černé kávy vypracujeme těsto, které rozválíme asi na 3-5mm… více o Esíčková roláda
Broskve nakrájíme na kousíčky ,propasírujeme a rozmixujeme.Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr Gelfix… více o Broskvová marmeláda s rumem
Cibuli osmahneme na oleji do světle hněda Těsně před koncem k ní přidáme protlak a papriku ( na kilo masa stačí 1… více o Hospodský guláš
Maliny dejte do širšího rendlíku s vyšším okrajem, vsypte cukr a na středním plameni vařte za stálého míchání dvacet… více o Jogurtovo-malinové brullé
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a… více o Bártovo ragú
Změklou Heru, oba cukry a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, rum, mléko a znovu ušleháme. Nakonec lehce… více o Velikonoční tvarohový věnec
Mouku s práškem prosejte do mísy. Jinou mísu a elektrické šlehací metly si dejte vychladit a pak v nich 3 až 4 minuty… více o Dort třípatrový