3.4
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme do pěny cukr se žloutky. K nim přidáme mouku, nastrouhanou čokoládu a… více o Čokoládový korpus
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Troubu zapněte na 180 stupňů a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte… více o Mramorovaný koláč – tvaroh a čokoláda
Předvánoční shon začíná, ale i v této době potřebuje rodina něco do žaludku. Poradíme vám, jak… Celý článek
Pokud hledáte vánoční cukroví, které je jednoduché na přípravu a chuťově skvělé, zkuste… Celý článek
Pečení perníkových chaloupek patří k nejkouzelnějším vánočním tradicím. Američanka Natalie… Celý článek
Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý… Celý článek
Těsto: hladkou mouku prosejeme, přidáme žloutky, Heru, cukr moučka a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, rozdělíme na… více o Hraběnčiny řezy – strouhané
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do… více o Tortellini s nivovou omáčkou
Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme já… více o Tzatziki dle Alexe
Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň: suroviny nakrájíme na drobné kostičky… více o Mňamka – co dům dal
Cibuli nakrájejte a na oleji ji nechte zezlátnout. Hlívu omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Potom ji přidejte k… více o Falešná dršťková z hlívy
Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru.… více o Simči svíčková
Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně… více o Vepřové ledvinky po maďarsku
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením.… více o Fazolová polévka s uzeným masem
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a… více o Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Na salát Ljuby Hermanové oloupeme celer, který nastrouháme na středně silné nudličky. Celer ihned přelijeme citronovou… více o Salát podle Ljuby
Hlubší pečící plech vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. Rozválejte si polovinu balíčku listového těsta tak, abyste… více o Meruňkové řezy z listového těsta
Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako… více o Domácí tatarský biftek