
2.6
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka, nahrubo… více o Mrkev jako maso
Na malé kousky nakrájenou nebo na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev podusíme na tuku, přidáme kari koření, sůl, pepř… více o Mrkev po indicku
Mrkve ostrouháme a dáme celé nebo rozkrojené na půlky vařit v malém množství mírně osolené vody. Vaříme asi 10 až 15… více o Opravdu dietní dušená mrkev – i pro děti
Jestli nějaké jídlo skvěle sedí k začínajícímu podzimu, pak je to dýňová polévka. Pěkně hustá,… Celý článek
Vzpomínáte si, jak vám je vařila babička? Ty nejchutnější polévky jsou skromné, z kuchařek… Celý článek
Jednoduchý, levný, ale vynikající pokrm s líbezným názvem si zamilují nejen dospělí, ale i… Celý článek
Nenechte se zmást názvem. Nejedná se o máslo v pravém slova smyslu. Jablečné máslo (anglicky… Celý článek
Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na… více o Hanácké vdolky
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce. V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství… více o Tajemství mlékaře Jakuba
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a zalijeme asi dvěma hrnky vody.… více o Fazolková polévka mojí tchýně
Plechovku SALKA vařit cca 2 hodiny. Nechat vychladnout! Poté otevřít a vyklopit do mísy. Přidávat polohrubou mouku po… více o Karamelové cukroví
Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme soju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou… více o Sójový prejt
Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou… více o Pstruh na mandlích
Obě celá vejce rozšleháme s cukrem, olejem a bílým jogurtem. Do směsi vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do… více o Meruňkový koláč
Na rozpálenou pánev si dáme lžíci slunečnicového oleje.Potom si rozklepneme vajíčka do hrníčku a zjistíme jestli nejsou… více o Smažená vajíčka
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání… více o Houbová omáčka smetanová
Odpalované těsto ********************* Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou… více o Croquembouche
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte… více o Párky s fazolemi
Návod na karamel: Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C. Za chvíli se začne… více o Luxusni svickova