Klasický postup – suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr, mouku a prášek do pečiva s vanilkovým cukrem. Do směsi zašleháme mléko s předem rozkvedlaným vajíčkem. Šleháme ručním šlehačem asi 4–5 minut, pak nalijeme olej a došleháme 2 minuty. Hmota je hodně hutná. Kdyby to váš šlehač nezvládal, trochu zřeďte mlékem. Těsto vlijeme do forem a pečeme.
Nevýhodou příliš řídkých hmot je špatná struktura upečených muffinů.
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky