Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2–4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic.
Uvařený a vychladlý pudink smícháme s tvarohem, osladíme dle chuti a zamícháme nadrcené piškoty.
Vyválíme díly těsta, doprostřed každé placky natřeme část pudinkové hmoty, do ní jemně vmáčkneme kousky broskví, meruněk či švestek, na ně poklademe nastrouhané plátky jablek, které ovoníme skořicí, zavineme do nohavice, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
Potřeme mlékem a posypeme ořechy. Hotové záviny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Po vychladnutí záviny ozdobíme čokoládovými mřížkami, chceme-li. Krájíme nejlépe po úplném vychladnutí, když už je hmota uvnitř ztuhlá.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky