
4.33
Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme je „al dente“, tzn. ne úplně doměkka,… více o Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl,… více o Nádivka se sýrem
Na kuře nasypeme grilovací koření, vetřeme sůl a pečeme cca 1 hodinu. Občas podlijeme vodou a asi 15 minut před… více o Kuře se sýrem
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Halloween, svátek plný kouzel, převleků a tajemných světýlek, se blíží. Slaví se 31. října a… Celý článek
Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si… Celý článek
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za… více o Pascha
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou… více o Skvělý masový závin k vínu
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský… více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Rohlíky podélně rozkrojíme, měkkou část vydlabeme. Na náplň prolisujeme tvaroh (nebo použijeme jemný), vejce,… více o Tvarohové rohlíky
Na 1 lžící rozpuštěného másla sypneme trochu drceného kmínu zaprašíme asi 1 1/2 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu,… více o Polévka ze zbylé bramborové kaše – co dům dá
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v… více o Těstoviny s dýní a slaninou
1) V míse smícháme suché přísady. 2) Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. 3) K suchým přísadám… více o Tradiční belgické vafle
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,… více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Maliny dejte do širšího rendlíku s vyšším okrajem, vsypte cukr a na středním plameni vařte za stálého míchání dvacet… více o Jogurtovo-malinové brullé
Větší chlebovou patku vydlabeme a vrchovatě naplníme dobrým sádlem. Navrchu posypeme kmínem. Poté ji vložíme do… více o Kuře a la kachna
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje,… více o Kuřecí s kari a pórkem – minutka
Vše svaříme. Omyté feferonky naskládáme do sklenic a zalijeme studeným nálevem. Zavaříme 20 min. na 85 °C. více o Nakládané feferonky (kozí rohy)