4.33
Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které… více o Řezy s povidly a ořechy
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do… více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou… více o České buchty s povidly a tvarohem
Chystáte narozeninovou oslavu a stále nemáte vybraný dort? Načerpejte inspiraci z naší sladké… Celý článek
Není nad čerstvé jahody. Sladké, šťavnaté, voňavé, plné chuti, a navíc vlastnoručně natrhané.… Celý článek
Využijte voňavých bezových květů a vyrobte si z nich lahodný sirup. Je skvělý jako základ do… Celý článek
Zelený chřest, symbol jara a svěžesti, se pyšní nejen skvělou chutí, ale také zdravotními… Celý článek
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a… více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Nejprve namočíme želatinu ve 2 dl mléka. Rozšleháme cukr s hrnkem mlékem a tvarohy do hladké hmoty. Namočenou želatinu… více o Gumový dort
Strouhaný sýr smícháme se žloutkem, na kousky nakrájenou šunkou, strouhankou, opepříme, osolíme, vmícháme opatrně sníh… více o Pikantní smažené sýrové koule
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc, druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí… více o Hrstková polévka z Hané
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1-2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sojové… více o Kuřecí prsa s cuketou
Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20… více o Krupicová kaše se sněhem
Čočku namočíme do vody a v téže vodě uvaříme téměř doměkka spolu s bobkovým listem. K čočce přidáme oloupané a na… více o Smetanová čočková polévka
Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky… více o Zadělávaná kapusta
Kotlety vložit do směsi ze všech ingredincí a nechat uležet 12-24 hodin. Poté smažit jako přírodní řízek. více o Školníkovy kotlety
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed… více o Volarské tvarohové koláčky
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechny suroviny na těsto (olej,… více o Bábovka od babičky
Smíchat mouku a cukr. Do toho nakrájet změklý tuk. a vejce. Těsto do ledničky. Pekáč vymazat tukem a vysypat moukou,… více o Koláč borůvkový linecký