2.93
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme… více o Nákyp z krevet
Uvaříme brokolici do poloměkka. Nakrájíme ji nadrobno, přidáme polohrubou mouku, promícháme a pak postupně přidáme… více o Nákyp z brokolice
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Rozinky namočíme v troše vody. K žloutkům přidáme 4 lžíce cukru,… více o Nudlový nákyp s jablky
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
V misce rozšleháme žloutky s pivem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Osolíme a lehce promícháme se žloutky a moukou. Filé… více o Rybí filé v pivním těstě
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme mleté ořechy, mouku a vmícháme sníh z bílků. Těsto přendáme na menší plech s… více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata,… více o Chudákova husa
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme "dorůžova". Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme… více o Skvělá a jednoduchá rajská
Nejprve si připravíme tvarohovou nápln.Žloutky vyšleháme s polovinou moučkového cukru a s celým vanilkovím cukrem… více o Ausburské řezy
Na dno zapékací misky nakrájíme proužky cibule, na ni položíme osolené, opepřené a nenaklepané kotlety. Pokryjeme… více o Kotlety starého kováře
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo… více o Játrová omáčka
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile… více o Segedínský guláš by sokoliczek
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme… více o Koláč z pekla
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak… více o Kapustové karbanátky se sýrem
Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké… více o Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme… více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou