Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10–12 minut (podle návodu). Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Asi 3 minuty jej blanšírujeme ve vroucí vodě (prudce spaříme a následně ochladíme). Mezitím oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli, stejně jako salám. Na pánvi rozehřejeme tuk a opečeme na něm nakrájenou cibuli i salám. Vše podle chuti osolíme a opepříme. Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat.
Ohnivzdornou středně velkou formu vymažeme tukem a vrstvíme do ní střídavě uvařené nudle, pórek, cibuli, kukuřici a salám. V mléce rozkvedláme vejce. Okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem a přelijeme nákyp. Povrch nákypu posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) přibližně 40 minut.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka