Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

3.5

hodnoceno: 16
Příprava: 50 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      lžička sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1,5
      lžička droždí
    • 260
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička cukr
  • Posypka
    • 1
      špetka sůl
    • kmín
    • mák

Postup přípravy receptu

  • Vše nalijeme a nasypeme do formy v uvedeném pořadí a vložíme do pekárny. Program nastavíme na „Těsto“ (pokud se nám zdá těsto lepivé či suché, přidáme mouku nebo vodu tak, aby vznikla pevnější koule). Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, rozdělíme na cca 12 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout.
  • Poté uválíme placičky (pomáhám si i rukou, s těstem se hezky pracuje) a rohlíky stočíme. Konce zmáčkneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C 20–25 minut. Podle toho, jak kdo má rád – my raději více opečené.
  • Pro obměnu můžeme rohlíkové těsto omotat kolem párku nebo zapéct se slaninou a sýrem. Jsou výborné, napeču vždy z dvojité dávky, po vychladnutí je dám do mrazáku a denně tahám rodince čerstvé rohlíky k svačině.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: