3.33
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousku másla čokoládu, přidáme šlehačku (250 ml), kakao a cukr. Vše na mírném ohni… více o Horká čokoláda – snadná
Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metličkou, až se všechna… více o Čokoládová vášeň alias Horká čokoláda
V kastrůlku svaříme ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžeme přidat jako chuťovku i špetičku… více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Ricciarelli jsou jedním z těch vánočních pokladů, které si zamilujete hned při prvním… Celý článek
I když k Vánocům patří především cukroví, žádná pořádná oslava se neobejde bez dortu. Udělejte… Celý článek
Máte rádi vaječný likér? Udělejte si domácí a nalaďte se na atmosféru Vánoc. Jeho příprava… Celý článek
Ještě nemáte ani jeden druh vánočního cukroví? Nevadí. Jděte na to letos chytře. Připravte si… Celý článek
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na… více o Frankfurtská hovězí pečeně
Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Z uvedených surovin připravíme těstíčko ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky.… více o Krkovička v bramborákovém těstě
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm).… více o Bramborová příloha s překvapením
Žemle nakrájíme na kostky, polijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat. Pak vmícháme vejce, škvarky, sůl a dle potřeby… více o Škvarkové knedlíky
V mléce krátce povaříme mák, odstavíme a přidáme ostatní suroviny,dobře promícháme a dosladíme. více o Maková náplň
Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek i na kousky pokrájenou cibuli prolisujte… více o Pečené brambory
Marináda: Koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Postup: 1. Játra důkladně propláchneme, osušíme a… více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st… více o Vláčný perník podle Moniky
Nejprve propláchnutou pohanku nasypeme do hrnce s osolenou vodou, přidáme lžíci olivového oleje a vaříme tak dlouho, až… více o Pohankový salát se sýrem a cuketou
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),… více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme… více o Koláč rebarborový křehký