3
Na válu smícháme mouku, cukr, kakao, koření a ořechy. Pak přidáme heru, několik lžic vody a vypracujeme tuhé těsto. Po… více o Celozrnné pracny
Do mísy dáme mouku, cukr, kypřicí prášek a lehce osolíme. Poté přidáme vejce, přilejeme mléko a olej a vše důkladně… více o Kakaovo-kokosové muffiny
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak přidáme vodu, olej a ještě prošleháme. Vsypeme mouku smíchanou s kypřidlem… více o Kakaovo-tvarohový dort
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které vlijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme podle velikosti … více o Margot
Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme… více o kralik na vine
Mazanec nakrájíme na tenké plátky, plátky rozpůlíme, namažeme marmeládou a slepíme. Slepené půlky plátků máčíme ve… více o Co se starým mazancem
Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu… více o Kuřecí bašta
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso… více o Španělské ptáčky trochu jinak
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby mezitím mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle… více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Zpracujeme těsto, necháme odpočinout alespoň 24 hodin. Před vaválením dobře propracujeme, aby těsto bylo hladké.… více o Perník od Táni
Máslo utřeme po pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech… více o Linecké třené cukroví
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na… více o Hovězí maso s bramborem v alobalu
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky. Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto… více o Octové těsto místo listového
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu… více o Špenátová krémová polévka
Rozmíchat vejce a osolit, přidat cukr a krupičku. (Vzhledem k tomu ze každý používá jiný tvaroh se konzistence těsta… více o Tvarohové placky