
3.75
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme… více o Maďarská variace
Piškoty umeleme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které vyválíme. Vykrájíme zrna, necháme ztuhnout v… více o Nepečená kávová zrna
Uvaříme dětskou krupicovou kaši dle návodu. Když je kaše hotová, přidáme pudink rozmíchaný v mléce. Vaříme dalčí cca 2… více o Pudinková bábovka (nepečená)
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme… více o Chlebové bochánky
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před… více o Strouhaný kokosový koláč
Cukr vyšlehat s celými vejci, přidat rozehřátý prochladlý tuk a postupně přidat mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Cibuli nakrájet, okurku nastrouhat a vše smíchat. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy místo… více o Tatarka trochu jinak
Vařené uzené, nejlépe krkovičku, rozkrájíme na drobné= kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou… více o České buchty s povidly a tvarohem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a… více o Klasický bramborový salát
Anglickou slaninu nakrajíme na kostičky a osmahneme na trošce tuku, zalijeme zakysanou smetanou, řidáme kukuřici nebo… více o Bílá omáčka na špagety
Do tukem vymazané zapékací mísy dáme brambory nakrájené na plátky. Posypeme grilovacím kořením. Na to dáme anglickou… více o Zapečená cuketa
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a… více o Pstruh duhový v anglické slanině
Ovoce můžeme dát a namíchat podle vlastní chuti. V rozpisu je ovoce a množství, jak jsem ho namíchala já. Jablka a… více o Vánoční pečený čaj
Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka… více o Ostré fazole II.