
2.92
Smetanu a jogurt promícháme s oběma cukry. Jednu třetinu oddělíme a přimícháme do ní kakao. Na dno formy (menší,… více o Nepečený piškotový dort
Šlehačku ušleháme a vmícháme zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Potom vmícháme piškoty. Dortovou formu vymažeme a… více o Piškotový nepečený dort
Utřeme cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků, 2 vejce, citronovou šťávu, přidáme sníh z 5 bílků a mouku. Těsto vlijeme do… více o Beránek piškotový
Co by byla česká kuchyně bez švestek? Vůně povidel a nadýchané buchty připomenou ty nejhezčí… Celý článek
Vidíte-li ve snu broskev, znamená to prý štěstí, radost a zdraví. To samé by mohlo platit i v… Celý článek
Jestli jste zaplaveni úrodou cuket ze zahrady, ať už vlastní, nebo někoho z vašich známých,… Celý článek
Co si takhle připravit letní osvěžení ke kávě v podobě buchty s broskvemi? Zabijete tak dvě… Celý článek
Mouku s práškem, máslem, 70 g cukru a 3 žloutky smísíme na těsto, rozválíme a dáme na vymazaný plech. Potřeme… více o Sněhový linzert
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní… více o Švestkový věnec
Na vál prosyjeme mouku, vmícháme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme… více o Vánoce – Skořicová srdíčka
Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí… více o Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
Troubu ohřejeme na 200°C, maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, papriku nakrájíme na kostičky, rajčata na… více o Zahradnický kuřecí špíz
Nalijeme do sklenic vodu a pomerančovou šťávu a protřepáme. Přidáme 3 kusy ledu a 3 kusy borůvek. Nakrájíme limetku… více o Ovocný drink
Na dno zapékací misky nakrájíme proužky cibule, na ni položíme osolené, opepřené a nenaklepané kotlety. Pokryjeme… více o Kotlety starého kováře
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky,… více o Babiččina vánočka
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení),… více o Zámecká drůbeží játra
Do 2 l vody dáme sůl, pokrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a… více o Jihočeská kulajda
Na oleji a másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, zasypeme moukou, opražíme. Přidáme vejce, zamícháme do ztuhnutí,… více o Nejrychlejší polévka