Dáme vařit žebra, přitom oloupeme brambory, očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky, brokolici na růžičky.
Když je vývar uvařený, kosti obereme a do vývaru dáme vařit maso. Přidáme veškeré suroviny i s kořením a namočené houby. Polévku zahustíme vlastní nebo instantní jíškou, krupkami a rozkvedlaným vajíčkem. Ozdobíme pokrájenou zelenou petrželí, dochutíme a podáváme.
Čerstvé houby můžeme udělat jako smaženici s vajíčkem a přidat je do polévky až nakonec.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky