Koktejl: Do nádoby nasypte jednu malou lžičku cukru, přidejte plnější lžičku kakaa či čokolády a podle chuti cappucino. Do poloviny zalijte horkou vodou, pořádně promíchejte a doplňte studeným mlékem. Podle chuti a věku některých obsloužených můžete dochutit sladkým alkoholem.
Pěna: Do uzavíratelné sklenice nasypte dvě lžičky rozpustné kávy a podle chuti cukr (ale nesmíte to přehnat). Nalijte vodu podle toho, kolik pěny chcete, ale musí být v přiměřené míře. Uzavřete, chvilku pořádně míchejte, až vznikne pěna.
Dokončení: Do dvou třetin sklenky (nebo hrnku) nalijte koktejl a doplňte pěnou (musí být čerstvá). Nakonec do pití dejte brčko a můžete podávat.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči