Koktejl: Do nádoby nasypte jednu malou lžičku cukru, přidejte plnější lžičku kakaa či čokolády a podle chuti cappucino. Do poloviny zalijte horkou vodou, pořádně promíchejte a doplňte studeným mlékem. Podle chuti a věku některých obsloužených můžete dochutit sladkým alkoholem.
Pěna: Do uzavíratelné sklenice nasypte dvě lžičky rozpustné kávy a podle chuti cukr (ale nesmíte to přehnat). Nalijte vodu podle toho, kolik pěny chcete, ale musí být v přiměřené míře. Uzavřete, chvilku pořádně míchejte, až vznikne pěna.
Dokončení: Do dvou třetin sklenky (nebo hrnku) nalijte koktejl a doplňte pěnou (musí být čerstvá). Nakonec do pití dejte brčko a můžete podávat.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena