2.38
Vymažte tukem menší pekáč. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v jedné vrstvě do pekáče těsně… více o Snídaně na druhý den
Kaiserku rozřízneme – ne však zcela, necháme malý kousek spojený. Lehce namažeme máslem nebo tvarohovou pomazánkou.… více o Zdravá snídaně
Šunku a sýr nakrájíme na kostičky cca 3 mm. Promícháme s vejci, osolíme a zahustíme strouhankou. Na rozpálené pánvi… více o Super snídaně
Chcete něco uvařit, ale máte pocit, že točíte dokola stále pár stejných jídel? Vyzkoušejte… Celý článek
Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Vypracujeme hladké těsto a necháme jej hodinu odpočinout. Rozválíme a krájíme na čtverce. Plníme zavařeninou, nebo… více o Tvarohové „babčičky“
Mléko, cukr a dětskou krupičku dáme vařit a mícháme, dokud nevznikne hustá kaše - necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme… více o Výborná náplň do štrúdlu z listového těsta
Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny - ruční šlehač na nejvyšším stupni min. 5 minut. Pak přidáváme po… více o Želatinová mňamka
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce… více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným… více o Šípková marmeláda
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po… více o Falešná husí játra
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Vysypeme do mísy, přidáme vepřové maso z plechovky, hrášek (čerstvý nebo… více o Vojenské rizoto
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek… více o Zapečená cuketa s mletým masem
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých… více o Suprové jednoduché kremrole
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce… více o Jarní ředkvičková pochoutka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na… více o Strouhaný koláč s tvarohem
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se… více o Rybízová šťáva za studena