Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s velkými otvory hážeme nokerle (jako halušky).
Povaříme asi 8 minut a scedíme. Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, přidáme olej, nakrájenou cibuli a opražíme do růžova. Vmícháme vejce, osolíme, opepříme a uděláme hustější smaženici.
Do ní vsypeme nokerle, promícháme a podáváme posypané pažitkou. Pokud ji nemáme, nic se nestane.
Usmažíme 2 vajíčka na cibulce. Prsíčka naklepeme, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Klademe na vymazaný alobal:…
více o Řízky v alobalu s vajíčkem
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou