Do mísy s moukou a kváskem přidáme ostatní přísady, vypracujeme hladké těsto a necháme 20 minut odpočinout. Pak ho rozdělíme na kusy (podle toho, jak velká kola z nich chceme vyválet), každé kolo potřeme nutelou. Nakrájíme na osminky (trojúhelníčky), smotáme je v rohlíčky, potřeme rozehřátým máslem a ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova. Po vytažení z trouby znovu potřeme máslem. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo přemáznout rumovou polevou.
Další vyzkoušenou variantou byl rybízový džem posypaný mletými ořechy a strouhanou čokoládou, jablečná povidla, švestková povidla posypaná mletým mákem a ořechy... rohlíčky se prostě dají plnit vším možným.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové