Obložené vejce

2.36

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • červená paprika čerstvá nebo sterilovaná – pár proužků
    • sůl
    • 1
      plátek plátkový sýr
    • 1
      ks vařená vejce oloupat, rozpůlit
    • 1
      lžíce majonéza vrchovatá lžíce, nebo tatarka
    • 1
      lžíce lák z okurek
    • salám měkký i tvrdý – na plátky krájený
    • 2
      lžíce salát bramborový, vlašský, pochoutkový apod.
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      ks nakládané okurky nebo plátky čerstvé

Postup přípravy receptu

  • Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme hromádku ze salátu, na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem salátu pak začneme aranžovat ostatní suroviny tak, aby konečný výsledek byl nejen chutný, ale i oku lahodící.
  • Zdobit můžeme prakticky čímkoliv, co najdeme v lednici, od uzenin, přes zeleninu – dokonce i rybičky jsou výborné. Salámy a sýr točíme do vějířků, ruliček. Zeleninu pokrájíme na plátky a vějířky. Nakonec si z majonézy, hořčice, špetky soli a láku umícháme dip, kterým vejce uprostřed talíře přelijeme.
  • Podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepším podkladem pod vejce je bramborový salát, který svou chutí neruší.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: