
3.5
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24… více o Nakládané maso
Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme… více o Pekingské maso
Tento zeleninový pokrm s vejci je oblíbený v mnoha zemích po celém světě. Shakshouka nebo… Celý článek
Dvojice legendárních italských sýrů, mozzarella a mascarpone, má v kuchyni své nezastupitelné… Celý článek
Cukety jsou výborné nejen do slaných jídel, jako jsou placky, polévky nebo těstoviny. Pořádnou… Celý článek
Dělená strava údajně slibuje snadné hubnutí a lepší trávení, kterého dosáhnete tím, že… Celý článek
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřene hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny,… více o Maso s čalamádou
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme. Náplň: měkký… více o Palačinky se sýrovou náplní
Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které… více o Řezy za pusinku
Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou… více o Segedínský guláš ze sójových nudliček
Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech… více o Telecí pečeně s nádivkou Mandlejáno
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku,… více o Játrové knedlíčky
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v… více o Vynikající zapečené palačinky
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme… více o Banánový koláč se smetanou
Krabí tyčinky nakrájejte nadrobno. Nakrájejte na drobno nebo lehce rozmixujte také čtvrt menšího celeru a asi půlku… více o Krabí pomazánka
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět… více o Bílý šťovíkový boršč
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl… více o Žampionová krémová polévka