
3.5
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24… více o Nakládané maso
Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme… více o Pekingské maso
Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Na první pohled obyčejné placky, ale když přijde hlad nebo chuť na něco rychlého a dobrého,… Celý článek
Nejlepší sladké pohoštění bývá povětšinou to nejjednodušší a přesně takové jsou i naše recepty… Celý článek
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem… více o Jablkovo-pudinkové koblížky
4 vejce utřeme s hrnkem cukru. Přidáme dva hrnky mouky, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně promícháme… více o Americká buchta
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na dva díly. vyválíme placku kterou nakrájíme na 8 dílů, jako pizzu. Na… více o Povidlové rohlíčky
Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle,… více o Smetanové kremrole
Na panvi orstujeme mlete maso pouze s pridanou sojovkou asi 5-4-6 lžic. Vyjmeme a na zbytku sojovky lehce osmahneme na… více o Jarní závitky
Rozinky dáme do misky, zalejeme rumem, překryjeme folií a necháme do druhého dne nacucat. Druhý den rozinky pomeleme,… více o Čertovy nepečené koule
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček,… více o Strouhaná bramboračka
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy,… více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme, očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do… více o Prácheňská polévka
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu… více o Cizrna na italský způsob
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do… více o Papriková pasta
Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je a nechte si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily. Zatímco… více o Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty