1.5
Všechny plátky chleba potřete marmeládou. Navrch dejte druhý plátek a udělejte tak sendviče. Rozklepněte do misky vejce… více o Francouzské tousty
Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý díl rozválíme na placku na celý plech. Plech jen vypláchneme studenou vodou,… více o Francouzské řezy
Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, asi 5 minut. Přidáme nakrájený pórek a smažíme dalších 5… více o Francouzské jednohubky
Buchta šup šup patří mezi ty nejjednodušší a nejvděčnější domácí moučníky, které si můžete… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak… více o Chalupářský chléb
Oloupaný česnek nakrájený na půlky případně čtvrtky stroužků protlačíme z boku do celého hermelínu - doporučujeme si… více o Nakládaný celý hermelín
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.… více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky… více o Vaječná omeleta à la Brillat-Savarin
Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s… více o Nokerle s vajíčkem
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem… více o Blesková třešňová bublanina
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku… více o Malinové řezy s tvarohovým krémem
V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k… více o Vločková česnečka
1.Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu. Sýr „přikryjeme“ zakysanou smetanou, přidáme mořskou… více o Marinovaná mozzarella
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté,… více o Rozlétaní ptáčci
Ovesné vločky umeleme nebo rozsekáme v robotu či ručním strojku. Tuk, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kakao,… více o Kakaové sušenky z ovesných vloček
TĚSTO Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto… více o Dvoubarevný tvarohový koláč