Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova. K cibuli přidáme játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přilijeme cca 4 dl vroucí vody a povaříme doměkka. Mouku rozmícháme v trošce studené vody a zahustíme na potřebnou hustotu. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Podáváme s rýží, popřípadě s houskovým knedlíkem.
Játra (vařená) můžeme také pomlít nebo rozmixovat.
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami