Bramborová omeleta Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a… více o Bramborová omeleta
Cuketová omeleta Na pánvi rozehřejeme olivový olej,osmahneme cibulku, přidáme ostatní ingredience a zalijeme rozšlehaným vajíčkem.… více o Cuketová omeleta
Omeleta s hermelínem V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme projít varem. Po jednom… více o Omeleta s hermelínem
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte? I méně zkušený houbař při hledání celkem bezpečně pozná, že to, na co právě kouká v trávě nebo… Celý článek
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor Ono se sice o bramborách říká, že jsou obyčejné, ale s touhle zeleninou se dá doslova kouzlit.… Celý článek
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na… Podzim má jednu velkou výhodu. Je totiž plný plodin, které lze právem řadit mezi… Celý článek
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší… Když se řekne dort zdobený houbami, představíte si asi moučník pro vášnivého houbaře. Dorty… Celý článek
Zázvorky – staročeské vánoční… Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku.… více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Rumové řezy s piškoty Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme. Na krém uvaříme kaši z mléka,… více o Rumové řezy s piškoty
Sýrové koule Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule, asi 3… více o Sýrové koule
Tvarohové „babčičky“ Vypracujeme hladké těsto a necháme jej hodinu odpočinout. Rozválíme a krájíme na čtverce. Plníme zavařeninou, nebo… více o Tvarohové „babčičky“
Sýrové šneky Listové těsto vyválíme na 3-4 mm tenký plát, vyválené těsto poklademe salámem, posypeme nastrouhaným sýrem a rolujeme… více o Sýrové šneky
Citronový krém Pudink připravíme podle návodu na obalu, ale použijeme pouze 2 dl vody. Poté do krému vmícháme jogurt. Smetanu ke… více o Citronový krém
Domácí kečup K přípravě budete potřebovat šnekový odšťavňovač, například JuicePresso 1. Umyjte cibuli a rajčata a vložte je do… více o Domácí kečup
Brownie Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Hlubší pekáček (20x20) vyložte pečícím papírem. Máslo utřete s cukrem do pěny a pak… více o Brownie
Cikánská omáčka Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut.… více o Cikánská omáčka
Sushi pro začátečníky **Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Apple crumble 1. Oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky. 2. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut. … více o Apple crumble
Přírodní plátky se zeleninou a… Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným… více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi