
1.5
Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli… více o Máslová pěna s uzenou rybou
V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme projít varem. Po jednom… více o Omeleta s hermelínem
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce… více o Omeleta s jablky
Vynikající na chleba a do pomazánek, ale i pro rychlou přípravu teplých pokrmů, jako jsou… Celý článek
Rajská jablíčka se již začala červenat na našich polích, zahradách i balkonech. A jestliže… Celý článek
Dovolit si na dovolené, to je její příjemné pravidlo. Aby se nám mlsání nevymklo z rukou,… Celý článek
Krémová, svěží a lehká. Cuketová polévka je ideálním způsobem, jak zužitkovat bohatou letní… Celý článek
Maso naklepeme a naložíme jej do směsi kari koření a jogurtu. Paprikové brambůrky rozdrtíme na jemno a naložené maso v… více o Kari maso v brambůrkách
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na… více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Uvaříme si vodu, tu vylijeme do misky a dáme do ní nudle a necháme pod pokličkou asi 5 minut. Cibuli a pórek nakríjíme… více o Míšovy nudle
Uvařenou horkou kávu nalijeme do větších sklenic, přidáme lžičku rumu a zamícháme. Do kávy vložíme vrchovatou lžíci… více o Famózní kávička
Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme, přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící… více o Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc, druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí… více o Hrstková polévka z Hané
vejce ušleháme v míse s cukrem, přidáme olej, vanilkové aroma (vanilkový cukr) a citrónovou šťávu, do této ušlehané… více o Mrkvové muffiny
Ze sypkých surovin, vejce a změklého másla vytvoříme drobenku, polovinu urovnáme na plech vyložený pečícím papírem,… více o Drobenkový tvarohový koláč
Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím. Zapneme program na přípravu… více o Houskové knedlíky z pekárny
Mléko, cukr, krupici smícháme a uvaříme hustou kaši. Do uvařené horké kaše zamícháme nastrouhanou čokoládu, rozinky a… více o Čokoládové flameri
Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do… více o Pangasius s mozzarellou
Do misky nasypete mouku, pak tam dáte vejce, pak skoořicový cukr, pak krupičkový cukr a pak mléko. Pak to rozmícháte.… více o Skořicové palačinky