
1.5
Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli… více o Máslová pěna s uzenou rybou
V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme projít varem. Po jednom… více o Omeleta s hermelínem
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce… více o Omeleta s jablky
Začalo to dortem, který měl připomínat šaty z jednoho filmu. Tehdy pekařka a cukrářka Larissa… Celý článek
Podáváme je k celé řadě pokrmů, představit si bez nich neumíme bramborový salát, španělské… Celý článek
Co by byla česká kuchyně bez švestek? Vůně povidel a nadýchané buchty připomenou ty nejhezčí… Celý článek
Vidíte-li ve snu broskev, znamená to prý štěstí, radost a zdraví. To samé by mohlo platit i v… Celý článek
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do… více o Červené fazole s bazalkou
Rozetřeme sýr a postupně k němu přiléváme smetanu a mírně šleháme. Mírně osolíme a dáme asi na 15 min. do lednice.… více o Lehounké chlebíčky
Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme… více o Medová jablka
V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr a ořechy a… více o Pravá ořechová náplň
Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou… více o Vepřové plátky v cikánské omáčce
Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Vzešlým kváskem a zbylým mlékem smíchaným s rozpuštěným tukem a… více o Staročeský trdelník
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na polovinu plátku klademe na kolečka nakrájenou cibuli, plátky anglické… více o Kuřecí kapsa v alobalu
Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí… více o Kynuté třesňové knedlíky
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a… více o Svíčková pro lenochy
1. Na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky, opečeme do křupava. 2. Zvlášť smícháme žloutky s… více o Špagety Carbonara
Ovesné vločky umeleme nebo rozsekáme v robotu či ručním strojku. Tuk, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kakao,… více o Kakaové sušenky z ovesných vloček
Ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, kakao, mouku, cukr za stálého míchání. Po vychladnutí přimícháme do utřeného… více o Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...