Vejce si rozklepneme do hrníčku. Přidáme sůl dle chuti a zašvrdláme vidličkou. Cibuli si oloupeme a nasekáme či nakrájíme nadrobno.
Cibuli dáme do pánve společně s olivovým olejem a orestujeme dozlatova. Přidáme vejce a mícháme cca 30 sekund. Pánev dáme pryč ze sporáku a necháme dojít.
Žampiony zbavíme stopek a omyjeme. Do další pánve dáme olivový olej a přidáme omyté žampiony a restujeme.
Jakmile se nám budou zdát žampiony dostatečně orestované, osolíme dle chuti.
Dáme je na talíř. Lžičkou přidáme vejce na kloboučky. Ihned servírujeme.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.