Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech vlijeme těsto a pečeme jej při střední teplotě asi 15 minut. Těsto se nesmí vysušit. Po vychladnutí potřeme povrch těsta rybízovou nebo meruňkovou marmeládou a na ni navršíme směs.
Směs připravíme takto: sypké přísady smícháme, nakonec vmícháme rum a natřeme na marmeládu. Na tuto směs navršíme krém z másla, cukru a kakaa (všechny suroviny třeme do hladkého krému). Na úplný závěr polijeme moučník čokoládovou polevou nebo jej jen posypeme sekanými oříšky.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva. Nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky