Cizrnu uvaříme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami, naplníme náplní z cizrny, závin stočíme a upečeme. Povrch můžeme před pečením potřít rozšlehaným vajíčkem.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon – 1 lžičku celkem.
Cizrnu přes noc namočte v…
více o Francouzský salát z cizrny
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová