Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko. Mícháme vařečkou, až je hmota hladká. Necháme hodinu proležet a pak lžičkou nabíráme do ruky kousky těsta, v ruce uválíme malé kuličky, pěkně hladké a pokud možno stejné, klademe je na plech vyložený papírem na pečení a vtlačíme oloupaný lískový oříšek. Pečeme na 170 °C do slabounce červena.
Slepujeme marmeládou s lineckým kolečkem. Kuličky dělám velikosti asi 15 mm, pečením nabudou a trošku popraskají. Peču 14 dní předem, každé ořechové potřebuje odležet.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena