
3
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho… více o Vanilkové nebe
Na válu zpracujeme rukama hladké těsto. Rozdělíme na poloviny. Každou polovinu položíme na plech vyložený papírem na… více o Nebe v hubě
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými… více o Nepečený ostružinový dort
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na… více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Meruňky zalijeme vodou, přidáme 3 lžíce pískového cukru, uvaříme jako kompot. Vychladlé meruňky/kompot rozšleháme nebo… více o Meruňkový koláč s kokosovo-ořechovou polevou
Oplatky rozdrobíme do mísy, přelijeme rumem a necháme nasáknout. Cukr a tuk rozehřejeme, přidáme kakao a ořechy, pak… více o Pařížské koule
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský… více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Utřít tuk s cukrem a rumem, zašlehat vejce, přidat mouku s práškem do pečiva a skořicí, popřípadě zředit mlékem (prostě… více o Višňová bábovka
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalaotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým… více o Kachna na víně s perníkem
Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci… více o Levný práškový závin
Vše smícháme a naložíme kuřecí křidélka. Místo nich se dá použít jakékoli maso. více o Medovo-griotková marináda
Nakrájíme kuřecí maso na nudličky a posypeme ho grilovacím kořením . Rozkouskujeme cibuli na kostičky a dáme je na… více o Kuřecí maso s hořčicovou omáčkou
Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl… více o Guláš a správný základ
Koření si připravíme do uzlíčku: do kousku prostěradla vložíme 5kuliček nového koření, 5 kuliček pepře a 1 bobkový list… více o Omáčka Bolognese
z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno nasekanou cibuli, prášek do pečiva,… více o Smažená sýrová pochoutka