Ovesné sušenky Rozpustíme kostku másla/Hery, ve které opečeme pytlík ovesných vloček. Přidáme 100 g sekaných oříšků a rozinky. Po… více o Ovesné sušenky
Lívanečky První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte hladké těsto.… více o Lívanečky
Ovesné sušenky s ořechy Vše smícháme dohromady a přidáme rozpuštěné máslo. Podle potřeby můžeme přidat mléko, aby šly dělat dobře kuličky. Z… více o Ovesné sušenky s ořechy
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se! Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se… Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si… Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Ostré potěšení nejen pro chlapy Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády - snažíme se, aby se… více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
Rýžový nákyp se sýrem a salámem Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži,… více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Holandské řízky Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Jehněčí na tymiánu Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody… více o Jehněčí na tymiánu
Mazanec z domácí pekárny Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (hrozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na… více o Mazanec z domácí pekárny
Moskevský boršč Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou… více o Moskevský boršč
Čoko-banánové muffiny Vhodné je začít předehřátím trouby zhruba na 200 °C. Následně si rozmělníme v míse banány, ke kterým přidáme vejce,… více o Čoko-banánové muffiny
Koláč - Rybízový koláč s tvarohem … Vypracujeme těsto, vyválíme ho a přendáme na plech s vyšším okrajem. Zapečeme 15 min. na 175 °C. Umícháme tvaroh s… více o Koláč - Rybízový koláč s tvarohem (jogurt.těsto)
Boloňská omáčka Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté… více o Boloňská omáčka
Rychlá kávová zrna Sušenky i ořechy umeleme nebo nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Z hmoty tvarujeme oválky,… více o Rychlá kávová zrna
Jahodovo-smetanové řezy Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o Jahodovo-smetanové řezy
Naše Panna cotta s rybízem \Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální)… více o Naše Panna cotta s rybízem