
2.8
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se… více o Rybízová šťáva za studena
Ve vodě si rozmíchejte kakao, za stálého míchání přiveďte k varu (zhoustne to), povařte cca 1 minutu a nechte řádně… více o Senzační kakaový dort z piškotů za studena
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé… více o Šťáva z vepřových kostí
Chutí se tak trochu podobá příbuzné cuketě, je ale výraznější a lehce nasládlý. Neprávem… Celý článek
Ať už máte svoji úrodu, zásobuje vás rodina nebo nakupujete na trhu, je ideální udělat si i… Celý článek
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou… více o Pikantní kuře s nivou
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a… více o Smetanové řezy s broskvemi
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do… více o Židovský medovník z domácí pekárny
Na oleji zlehka osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na širší nudličky, osolíme,… více o Kuřecí salát s hroznovým vínem
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a… více o Rajská – rychlovka
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce,… více o Mexická dršťková polévka
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
KORPUS - 2 plechy Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec… více o Dort hlava koně
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.… více o Maminčina jablečná buchta
* cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi * maso nakrájíme na kostičky a okořeníme (pepř, sůl) * přidáme… více o Rychlý guláš
Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové… více o Nejlepší makovec