
2.56
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom… více o Osvěžující ovocný dort
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.… více o Vynikají nepečený ovocný dort
Smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači, pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr. Uvaříme si… více o Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme a dáme na plech. Z brynzy, tvarohu, sýru a kopru vymícháme hladkou náplň a… více o Brynzový koláč
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky… více o Mexické fazole se zeleninou
Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko.… více o Oříškový bochánek
V širokém hrnci na tuku smažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené a okořeněné kuř. maso, chvíli… více o Mexiko po mém
Zpracovat na vláčné těsto, rozdělit na polovinu a z každé půlky rozválet kruh o průměru asi 30 cm, rozdělit na osminy … více o Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření,… více o Bigos
Krabí tyčinky necháme rozmrznout, poté je nakrájíme na malé kousky, přidáme kukuřici, cibuli nakrájíme na jemno, sýr… více o Delikátní krabí salát
Nastrouháme celer, přidáme ostatní ingredience, dáme vychladit a podáváme s pečivem. více o Falešná humrová pomazánka
Pohanku nasypeme do osolené vroucí vody, zamícháme, zakryjeme a na půlhodinu dáme na teplé místo (nejlépe do peřin). Na… více o Pohanka s brynzou
Vezmeme si středně velkou mísu, nalejeme do ní smetanu nebo šlehačku a metličkou vyšleháme, dále jemně vmícháme tvaroh,… více o Nepečený osvěžující tvarohový dort
Jehněčí s omáčkou 1. Očištěnou kýtu ochutíme pepřem a solí, stáhneme provázkem, posypeme rozmarýnem a potřeme… více o Do růžova pečená jehněčí kýta na rozmarýnu s lyonskými bramborami
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)