4.5
Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem, protože metličkou je to zdlouhavější),… více o Palačinky s Nutellou a keksem
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho… více o Piškotová roláda s nutellou
Postup: 1. Ingredience na těsto smícháme dohromady, můžeme použít mixér. Vznikne nám tekutější těsto. 2. Rozžhavíme… více o Palačinky se šlehačkou
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Využijte sezonu dýní a připravte si z nich dýňové pyré – jednu z nejuniverzálnějších a… Celý článek
Mezi všemi ořechy si ty vlašské právem zaslouží stát na nejvyšší příčce. Jsou u nás… Celý článek
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme… více o Bramborové noky – příloha ke gulášům
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřátého másla, kde jsme dali dvě lžičky tymiánu a dvě lžičky… více o Kuřecí steak na bylinkovém másle
Salko dáme do odměrky a doplníme do 600 ml vodou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a řádně promícháme. Na hluboké pánvi… více o Marokánky ze Salka
V míse smícháme cukr, pudikový prášek, tvaroh, žloutky, kůru a šťávu z citronu a dobře rozmícháme. Listové těsto… více o Rychlé tvarohové šátečky
Pokud máme zmražené listové těsto necháme předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak jak jsme zvyklí, lepší je… více o Špenátové závitky
I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve… více o Obrácené mleté řízečky
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve… více o Obrácené řízky od babičky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací… více o Obrácené řízky na zelenině
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme a pomocí válečku přendáme na vymazaný uzavřený plech.… více o Pudinkový řez z listového těsta
V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1-2 dny louhovat.… více o Kopřivový sirup
Stehna obereme a nakrájíme, arašídy si opražíme. Zeleninu - zelí, mrkev, pórek nakrájíme a podusíme, přidáme maso,… více o Čína z uzeného masa
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1… více o Domácí chléb III.