Šneci se skořicí Těsto vyválíme. Nakrájíme na proužky. Pomažeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a mletými ořechy. Jednotlivé proužky… více o Šneci se skořicí
Pletenec se skořicí Náplň: 10 PL cukru, 5 KL skořice, 1/2 másla Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem a skořicí. Ze všech surovin vymícháme… více o Pletenec se skořicí
Jablečný koláč se skořicí Šleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vejce, vodu mléko a strouhanou citronovou kůru. Nakonec… více o Jablečný koláč se skořicí
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší! Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky… Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se! Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i… Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Bramborové obloučky Uvařené studené brambory nastrouháme, osolíme a propracujeme s moukou až se těsto na vále nelepí!! Z těsta vyvalujeme… více o Bramborové obloučky
Jahodovo-rebarborové tiramisu Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého… více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Pastýřská kapsa s gulášovou… Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky,… více o Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Bretaňské fazole Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za… více o Bretaňské fazole
Kuřecí játra se zeleninou na… Na oleji zpěníme 1 větší cibuli, pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě… více o Kuřecí játra se zeleninou na smetaně
Párková polévka Nasekanou cibuli a česnek zpětně měníme na sádle. Přidáme papriku a mouku, promícháme, zalijeme vodou, osolíme,… více o Párková polévka
Zelné knedlíky Anglickou slaninu vyškvaříme a promícháme s houskami nakrájenými na kostičky.Zelí pokrájíme na jemno a smícháme s… více o Zelné knedlíky
Jablečné lívance 1. Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte… více o Jablečné lívance
Rychlý houbový guláš Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky. … více o Rychlý houbový guláš
Francouzská Bageta Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu… více o Francouzská Bageta
Vynikající olejová bábovka 1) Bílek si oddělíme od žloutků. 2) Žloutky si smícháme s cukrem, přidáme mléko a olej. Vše důkladně promícháme … více o Vynikající olejová bábovka
Těstoviny s kuřecím masem a nivou… Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)