Šneci se skořicí Těsto vyválíme. Nakrájíme na proužky. Pomažeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a mletými ořechy. Jednotlivé proužky… více o Šneci se skořicí
Pletenec se skořicí Náplň: 10 PL cukru, 5 KL skořice, 1/2 másla Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem a skořicí. Ze všech surovin vymícháme… více o Pletenec se skořicí
Jablečný koláč se skořicí Šleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vejce, vodu mléko a strouhanou citronovou kůru. Nakonec… více o Jablečný koláč se skořicí
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku Ladronka poslední srpnovou neděli byla lahůdková. Patnáctý ročník gastronomického festivalu F… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve Proč si někdy tak komplikujeme život horami špinavých hrnců, když by nám stačila k přípravě… Celý článek
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a… Oběd do krabičky byl dlouhou dobu spojován se zdravým životním stylem, dnes se ale pro mnohé… Celý článek
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním,… Každý milovník knih nad nimi musí zaplesat. A nejen on. Dorty, které dokonale kombinují… Celý článek
Zapékané kuřecí nudličky Niké Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a… více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Primátorské roštěnky Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce… více o Primátorské roštěnky
Pečená kachna s červeným zelím a… Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140°C… více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Houbovka a rozpeky Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochu vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé… více o Houbovka a rozpeky
Dršťková polévka z hlívy ústřičné Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou,… více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Šťouchané brambory Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme a brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme. Mezitím si osmažíme cibulku na oleji.… více o Šťouchané brambory
Hrachová, čočková, fazolová… Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo… více o Hrachová, čočková, fazolová polévka se slaninou
Tortily se zeleninou, krůtím masem… Nakrájíme zeleninu na kostičky a maso na nudličky. Maso ochutíme solí, pepřem a orestujeme na pánvi. Vyndáme hotové… více o Tortily se zeleninou, krůtím masem a guacamole
Pivní sýr Měkký tvaroh smícháme s uvedeným kořením, nadrhnutým tymiánem a pivem. Důkladně rozmícháme a vložíme do sklenice.… více o Pivní sýr
Bramborová bomba Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na… více o Bramborová bomba
Dort s jezírkem Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny.… více o Dort s jezírkem