
3
Rajčata nakrájíme na kolečka, jen velmi lehce osolíme, opepříme a poklademe plátky mozzarelly. Pokapeme olivovým olejem… více o Rajčata s mozzarellou
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře… více o Opečené toasty s mozzarellou
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes… více o Zapečená rajčata s mozzarellou
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Patříte k milovníkům pizzy? Pak budete milovat i pide, slavný turecký „chléb“ ve tvaru lodičky… Celý článek
Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference… Celý článek
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme… více o Pikantní bábovka se salámem
Vejce a okurku nakrájet na kostičky, přidat prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smíchat. Podáváme ke… více o Provensálská omáčka
Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, dále přidáme sůl, skořici, 2 zakysané smetany,… více o Sladké bramborové placky
Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a… více o Zapékané uzené s křenovými jablky
Uzenáče očistíme, vykostíme, umeleme nebo rozmixujeme a přidáme do másla vymíchaného s hořčicí a nastrouhanou cibulí.… více o Pomazánka z uzenáče
Nachystáme si mísu, do mísy nalijeme vodu do vody nasypeme cukr,sůl a nalijeme ocet. Uděláme sladko kyselou vodu.… více o Zdravý salát
Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut.… více o Cikánská omáčka
V misce zamícháme spodní (tmavé těsto), které vpravíme do vymazané a vysypané nádoby. Na něj navršíme umíchaný tvaroh,… více o Dvoubarevný koláč
Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky … více o Brokolicová polévka
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme… více o Holandská hrachová kaše
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700… více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou