Pangasius na kari Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmraženou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z… více o Pangasius na kari
Pangasius v kapse Na pečicí papír položíme pangase. Poklademe na rybu česnek, tymián, máslo. Zakápneme citronem. Pečicí papír po jedné… více o Pangasius v kapse
Pangasius s mozzarellou Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do… více o Pangasius s mozzarellou
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální… Když se řekne kung-pao, většina lidí si vybaví ikonické čínské jídlo s kuřecím masem, arašídy… Celý článek
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají… Ať už během podzimu dýni vyřezáváte, nebo z ní vaříte dýňovou polévku, nejspíš vás často… Celý článek
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle… Jestli nějaké jídlo skvěle sedí k začínajícímu podzimu, pak je to dýňová polévka. Pěkně hustá,… Celý článek
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí… Vzpomínáte si, jak vám je vařila babička? Ty nejchutnější polévky jsou skromné, z kuchařek… Celý článek
Borůvková polévka Přebrané borůvky uvaříme ve vodě. V mléce rozmočíme žemli, přidáme borůvky, povaříme a pak vše rozmixujme, okořeníme… více o Borůvková polévka
Buchta volské oko Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct do vyhřáté trouby na 180… více o Buchta volské oko
Chlebové bochánky Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme… více o Chlebové bochánky
Kakaáček Svaříme vodu s cukrem 1 lžící rumu, sáčkem capucina a kakaem. Necháme asi 10 minut vychladit. Poté zamixujeme změklé… více o Kakaáček
Tvarohový foukánek Mouku, tvaroh a vejce zpracujeme, přidáme prášek do pečiva, sůl, rozinky a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého… více o Tvarohový foukánek
Klobúcké rohlíčky Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich rolujeme od kraje… více o Klobúcké rohlíčky
Mazurská zelňačka Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme. Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín, na silném ohni uvaříme v otevřené nádobě… více o Mazurská zelňačka
Nakládané maso Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24… více o Nakládané maso
Perník s jablky Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka (záleží… více o Perník s jablky
Poleva na perníky Smícháme cukr a citrón. Můžeme přidat i 2 lžíce kakaa. Máslo s vodou rozehřejeme do pěny a vmícháme. Namáčíme. … více o Poleva na perníky
Kapustové karbanátky Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v… více o Kapustové karbanátky
Hořčicové řízky Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z… více o Hořčicové řízky