Rozválíme na tenké plátky listové těsto a vytvoříme obdélníky takové velikosti, aby se do nich dal pěkně zabalit párek. Plátky z těsta potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme pepřem a tymiánem. Na těsto položíme párek a zabalíme do těsta. Kraje pečlivě slepíme. Potřeme povrch vajíčkem a okořeníme. Pečeme v předehřáté troubě, dokud se těsto neupeče.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře