2.33
Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme a necháme chvíli, aby se vypotila voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej,… více o Zapečený lilek s fetou
Lilek nakrajime podelne na asi 1,5 cm tenke platky. Posolime a nechame vypotit. Osusime. Ricottu smichame s… více o Zapeceny lilek s rajcaty
Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut… více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme placky tenké placky. Rozpálíme… více o Jednoduché bramborové placky
Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak převalit, přidáme špenát, podusíme… více o Špenátový závin
V osolené vodě uvaříme cibuli a brambory a dobře rozmixujeme. Vložíme kousky rybího masa, rajský protlak a na mírném… více o Halászlé
Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme do zlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme… více o Džuveč v tlakovém hrnci
1. Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si… více o Těstoviny se slaninou a houbami
domísi dát:banány,jahody,mléko a moučkoví cukr a na konec rozmixovat. více o Jahodovo-banánový koktejl
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah… více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na másle. Po té přídáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a na… více o Zapečené těstoviny s brokolicí
Vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k hmotě. Následně vmícháme kysanou smetanu a… více o Bábovka s kysanou smetanou na plech
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva) 2. v misce č. 2 vyšlehat máslo… více o Bábovka, kterou si zamilujete