
3.25
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky… více o Papriky plněné pikantní pastou
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do… více o Papriková pasta
Bůček uvaříme v minimálním množství vody, do kterého přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín a trochu koření na… více o Játrová paštika
Při pohledu na její sladké výtvory je někdy těžké uvěřit, že jsou opravdu k jídlu. Kristina… Celý článek
Máte-li velkou úrodu rajčat, jistě přemýšlíte, jak je chutně zužitkovat. Zkuste je usušit. Je… Celý článek
Vybrat kvalitní kečup je občas složitější, než se zdá. Může se v něm schovávat velké množství… Celý článek
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Do kastrolku dáme Colu, tuk, kakao a na slabém plameni necháme za stálého míchání zahřívat do bodu varu. Ve větší míse… více o Coca-cola cakes
Ze žloutků, cukru a oleje ušleháme těsto. Poté vmícháme mouku, kakao a trochu prášku do pečiva, pořádně ušleháme a… více o Míša řezy od Verči
Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do… více o Vyběhlík
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut… více o Skořicoví šneci s polevou
Oloupeme brambory, nové stačí očistit, podélně nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody.… více o Zbylé kuře
Uvařené a syrové brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, sůl a promícháme do středně hustého těsta. Na vál… více o Těžké placky (bramborové)
Oddělíme žloutek od bílku. Mouku, kypřící prášek a sůl smícháme v jedné misce. Oliv. olej, mléko a žloutky… více o Lugiskovy lívance
Do horkého vývaru dáme kuličky pepře, bobkový list, červenou papriku , kmín a nakrájené zelí. Pak si připaravíme… více o Kyselice
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat. Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole.… více o Vařené fazole
1. Zelí nakrouháme, ve větší nádobě promícháme se solí a kmínem, ev. cibulí a jablkem. 2. Udusáme, a necháme… více o Karlovo zelí kysané ve sklenicích
Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu… více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním
Sójove kostky naložíme do zeleninového vývaru a nálevu z okurek. Osolíme, přidáme lžíci hořčice a na lžičku papriky.… více o Znojemská sója